Растерни окачени тавани

Окачени тавани с този тип система също дават възможност за лесна поддръжка, а също и друг наистина основателна причина, поради която те са широко използвани е защото те са бързи и лесни за инсталиране.

Окачените растерни тавани се използват в по-голямата част на модерни сгради и е известен също като окачен таван. Окачени тавани са вторичен таван, изработена така, че да се скрие кабели, тръби, въздуховоди. Окачени тавани са разработени, за да прикрие оригиналният таван, който може да е в непривлекателна форма и вид. Окачените тавани притежават много модерен изтънчен външен вид, който е от жизненоважно значение в съвременното общество с цел за офиси и предприятията да изглеждат професионално

.Окачени тавани се използват в строителството и могат да бъдат използвани в почти всяка ситуация. Те могат да бъдат използвани в офиси, училища, лекционни зали, дори и на кораби, навсякъде, където има таван означава, че е възможен потенциал, за да има окачен таван. Окачени тавани са широко приети, тъй като те са инструмент, когато става въпрос за звукова изолация. Със звукоусвояване и затихване (постепенната загуба в интензитета на звука) окачените тавани  намират широко приложение.

Окачените тавани придават на помещенията топла и уютна атмосфера. Окачен таван е един от най-добрите идеи за модерен дизайн на тавана. Малкото пространство между окачения таван и действителният таван дава добра възможност  за прикриване на кабели, тръби и изолация. Друго предимство на окачените тавани в домовете и учрежденията  е, че те имат стабилна звуко и термо изолационни  качества.